четвртак, 5. јануар 2012.

Snesko torta


Sneško torta i čokoladni kolačići, jednostavna i brzo


Potrebni sastojci:                          Za gornji čvrsti sloj:
. 6 belanaca                                    . 100 gr šećera
. 150 gr putera                               . sok od jednog limuna
. 80 gr brasna
. 80 gr sitno izmrvljenog badema
. 200 gr šećera
. mrvica soli
. šarene bonbone
. čokoladni štapići




Priprema: za početak zagrejati rernu na 160 C. Istopiti puter u šerpi. u drugoj posudi sa viljuškom mutiti šećer i belanca. Dodati brašno pa badem i so. Zatim dodavati malo po malo putera.
U okrugloj posudi za rernu prečnika oko 30 cm postaviti na dno ne lepljivi papir za pečenje zatim sipati smesu i peći 20 min. Ostavititi da se ohladi. Preseći kolač na dva dela, jedno parče će poslužiti kao telo za sneška a drugo parče za glavu.


Spojiti parcice jedno pored drugog. Promešati šećer i sok od limuna. Dodavati šećer po potrebi kako ne bi bilo mnogo tečno pa preliti preko kolača i izravnati površinu pomoću ravnog noža.
Onda kada se lepo ohladi i stvrdne ukrasiti bonbonama.



Nesto slicno cokoladnim mafinima (treba smisliti ime)

Vreme pripreme: 5 min.
Pečenje: 6 min.
Sastojci za 5 osoba:
60 gr brašna
200 gr mlecne cokolade (praline)
2 jaja
10 kašičica nutele ili nečeg sličnog za punjenje


1.Zagrejati rerun na 200 C. Istopiti čokoladu u mikrotalasnoj pa promesati da bude glatka.
2.U činiji mutiti jaja pa dodati istopljenu cokoladu , dodati brašno pa mešati dok se lepo ne ujedini.
3. Sipati smesu u kalupčiće do polovine, u svaku sredinu dodati nutelu pa prekriti testom.
4. Peći 6 min na 200 C.

Нема коментара:

Постави коментар